Macedonia – quatres points

Standard

Ha ha! När ni trodde att jag var uträknad, verkligen hade lagt av med mitt hobbyprojekt. Insett att det tagit för mycket tid i anspråk eller inte var roligt längre, då dyker jag upp som gubben i lådan, reser mig på nio, och ger er än en gång – livet kom i vägen. Ja, det verkar göra det allt som oftast och för oss alla, men de senaste veckorna har bara varit en handfull, och lite till. Nu känner jag att jag har tid och ork och blir inte stressad över att ha den roliga bloggen hängande över mig. För det är ju det som är tanken, det ska vara kul. Men jag ger mig inte och kommer att fortsätta leverera inlägg om ett nytt land och andra roliga saker. Förhoppningsvis oftare, för jag vill ju inte heller harva bland tio eller tjugotalet länder i all evighet, jag vill ju komma till hundra. DÅ kan jag känna att jag verkligen har gjort nåt.

Well, well, som ni ser i rubriken är det Makedonien som står på listan och det har jag vetat i tre veckor eller mer. Jag borde alltså ha haft tid att tänka ut nåt riktigt bra. Det har jag också haft, en jättebra rätt, som jag tänkte göra ända fram tills idag. Då bytte jag. Hoppas att det var ett klokt val, man vet ju aldrig, och det kommer jag med största sannolikhet inte få veta heller. Antagligen blir det fler än quatres points till Tavce Gravce, som rätten heter.

Ica fick celebert besök idag kl 15.30, då moi stegade in och gick med bestämda steg till hyllan för – vita bönor. Yes, det kändes inte så posh, men det har inte varit posh alls än så länge. Så det följer ju bara mönstret. Tror inte det kommer bli så posh någonsin i den här bloggen. Då skulle den heta ” Daily trip to Östermalmshallen”, men det skulle ju bli astråkigt och fruktansvärt dyrt, och det har jag inte råd med. Nej, då blandar jag hellre hej vilt med vita bönor, griskinder, beef jerky och kål. Och för att vara helt ärlig, jag är inte särskilt celeber eller posh, långt ifrån, så kål och morötter funkar fint för mig. Fast jag är ju inte en häst heller, så…

ICA, för helt vanliga människor. Det känns skönt…

Så, lite ingredienser för att kickstarta det hela.

Inte så många denna gång. Vita bönor, bacon, morötter, lök, vitlök, lagerblad, mjöl, paprikapulver, olja, salt och peppar.

Nu skulle bönorna koka i flera timmar, och sen så skulle löken och morötterna bara fräsas ihop och kryddas. Inte så ansträngande, så det blev inte så mångsa fina bilder på processen… Jag slänger in en annan fin bild istället.

Jag var på Bondens egen marknad på Söder igår, och det var helt fantastiskt med en massa närproducerade och kravodlade grönsaker, kött och annat kul. Pumporna var extra fina för de var så färgstarka. Inte lika färgstarkt med ett foto på rå korv.

Så, tillbaka till dagens mat. Det var som jag skrev innan, lätt att göra och krävde minimlt medarbete, vilket såklart är ett plus. Detta innebar att jag kunde kolla på ett streamat avsnitt av Greys Anatomy, ett avsnitt av Gossip girl och lite engelskt country home-program, medan maten skötte sig själv. Ja jag vet, sån här tv kanske inte tillför samhället något men det drar inte ner mig ytterligare i söndagsångesten. Gossip girl – guilty pleasure…

Äntligen, efter tre timmar, var maten klar, och tro mig, det var faktiskt gott.

Det är en förutsättning att man tycker bönor är ok mat, men det smakar inte så mycket bönor som du kan tro. Det är smak av vitlök, paprika och så det goda baconet såklart. Kan inte säga det nog många gånger, glöm inte att salta, jag gör det, varje gång. Jag tror även att det kan vara en idé att göra rätten lite mer matig genom att blanda i lite stekt kryddig korv. Sen kan du ju såklart ha kvar det helt nödvändiga baconet på toppen. Utan bacon stannar världen.

Nu ska jag slumpa fram nästa land – hej så länge!

Annonser

About naddiloo

Inflyttad Smålänning med bas i Stockholms innerstad. Har nyligen kommit på idén att börja blogga, och detta om mat och annat kul. Temat är till en början att testa mat från olika delar av världen, från både kända och mindre kända länder. Kommer skriva om detta och mycket mer, men bara om saker jag tycker är värda att dela med mig av.

4 responses »

  1. Ta ingen stress över ditt projekt Nadde. Vi orkar alltid vänta även om det flyter lite vatten under broarna mellan uppdateringarna. Och om du behöver motivation så kan du titulera dig internationell bloggare med (minst) en trogen läsare utanför Svea Rikes gränser 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s